Колело за дете на 1 година? Възможно е с Trybike steel 2-in-1

Още преди Борил да навърши 1 година започнах да разглеждам колела за деца на 1 година. Изобщо не харесвам колите с моторчета, защото според мен не е добре детето просто да седи или в един момент да започне да натиска един педал. Колкото повече се движи, толкова по-добре. Смятам, че е добре детето да изразходва енергия и да се изморява, пред това да седи на едно място. А какво по-хубаво от това да му помогне да стане по-стабилен при прохождане. За това и се насочих към балансиращо колело. Докато търсих нашето колело, не бях попадала на колела с 3 гуми, а камо ли на такова, което се трансформира в баланс байк. Попаднах съвсем случайно и си казах: „Това ще е!“.

Започнах да търся конкретно Trybike steel 2-in-1 поради няколко факта.
-Трансформира се от триколка в баланс колело;
-Може да се използва от 1 до 6 годишна възраст;
-Регулира се височината на седалката;
-Има няколко височини на задните гуми;
-Има 2 височини за предната гума;
-Устойчиво е;
-Изработено е от метал и се очаква да издържи дълги години каране;
-Винтидж видът даже няма да го коментирам, влюбена съм в него.

Бях го харесала в маслено зелено (предлага се в 6 разцветки) и се свързах с единствения магазин в България, който го предлага. Обясниха ми, че чакат поръчка и когато пристигнат при тях ще ми запазят. След това обаче се оказа, че зеленото е изчерпано и в складовете на Trybike и реших да вземем синьо. Има няколко вида лепенки, с които можете да декорирате колелото както пожелаете. Изработката е просто съвършенна. Всеки един детайл е изпипан! Седалката е изключително мека. Без думи съм.

Когато сглобихме колелото Борил беше на годинка без няколко дни. Качихме го и той тръгна. Направо не ми се вярваше. Да обаче, в този период той постоянно държеше нещо в ръцете си. Тръгвам да го слагам, а той започва да се сърди и хем иска да го кара, хем не може, защото не иска да се раздели с предметите в ръцете си. Веднага щом видя, че не държи нищо го слагах и тръгваше без проблем. За известно време не ползвахме колелото. Когато пак реших да го сложа беше на почти 1г и 1м. Каквото и да държеше просто го пускаше и чакаше да го кача. А сега, около 2 седмици по-късно вече се научи да използва и кошницата. Отива при колелото, слага си нещата в кошницата и чака да го кача, за да потегли. Вече се научи да управлява (разбира се на равен терен) и обича да минава през тесни пространства, за да покаже възможностите си 😀

Отначало не харесваше каската. Тя му беше и голяма въпреки, че му мерих главата. Сега вече се разбира и с нея. Дори вчера падна от друго превозно средство и нямаше никакви поражения, защото го предпази. Каската е на CoConuts и има 3 размера. Изработена е от ABS твърда пластмасова обвивка с пенопластови възглавници за удобство и прилягане, въртяща се тава на гърба, 11 въздуховода, които да държат хладно на заетите деца и имат регулируеми презрамки.

THE KIND OF BIKE WE WOULD HAVE LOVED TO HAVE HAD AS KIDS!

Co&Co Nl

Малко повече за колелото…

Trybike steel 2-in-1 е създадено от Co&Co в страната на велосипедите – Холандия, която първоначално произвежда дървени триколки и баланс колела. Тяхната цел е да създават колела, които подпомагат прохождането и карането на колело. Създават го с идеята да може да се трансформира в balance bike.
Trycicle вариацията (триколка) предлага на малките деца да се научат лесно, заедно с прохождането да придобият умение за каране на колело. Предназначено е за около 15 месечни деца до около 2 и половина годишна възраст.
Bycicle варианта (баланс колело с 2 гуми) лесно се превръща от триколка в колело и от тук насетне започва придобиването на умения за баланс в управлението на обикновено колело. Препоръчва се от около 2 годишна възраст и може да се ползва до около 6 годишна възраст.
Co&Co има дългогодишен опит в произвеждането на баланс колела. С опита, който са натрупали, избора на най-подходящите материали, изработването на устойчива конструкция и добавянето на най-малките детайли достигат до възможно най-качественият завършек.

Дойде време и за ЕДИНСТВЕНИЯ минус. Тежестта. Няма да отричам, колелото е тежко. Не ми се мисли, ако излезем на дълга разходка с него и той откаже да го кара. Но, вече направихме 2 теста с Борис и малкия НЕ слиза от него. Даже ако трябва да го храня или нещо друго, се сърди, че го свалям. Същинска атракция е с колело, каска и… биберон 😀 но е факт, че той обожава колелото, а аз не мога да бъда по-щастлива!

Друго нещо, което трябва да спомена е това, че ако детето ви е по-голямо, можете да закупите само вариацията на банас колело.
Цената на целия комплект е на специална цена с отстъпка от 15% – 274.00лв. (комплектът съдържа баланс колело, сет за трансформация от баланс колело във винтидж триколка, каска и дървена, плетена кошница). Може да ви се стори доста, но бъдете сигурни, че ще се отплати със сигурност! Можете да разгледате вариациите и всички други части от комплекта в онлайн магазина Рея.

Ние отиваме да караме колело, а на вас до нови срещи! За въпроси, знаете къде да ме откриете! <3

КОЯ СЪМ АЗ?

Казвам се Виктория и съм на четвърт век. Майка съм на най-щурото хлапе на света - Борил. Споделям за майчинството, детето, игри, идеи и всичко, което преминава през живота ми. Винаги гледам от забавната част на нещата и съм тотален оптимист и мечтател. <3