Just TALKS 💭

Разговори, различни от тези на площадката

Днес ви представям нещо ново, което ми се върти в главата от много време и най-сетне имам вдъхновението да го направя ❤

Тъй като този блог e вдъхновен именно от родителството и появата на този малчуган от снимката до сега повечето публикации са се въртяли главно около него. В което лично аз не виждам нищо лошо, разбира се 😁

Именно, защото всичко се завърта около детето след неговата поява, ние майките забравяме за нашето съществуване. Дали ще спрем да обръщаме внимание на себе си, дали ще спрем да отделяме достатъчно време само за нас… Няма да отделяме време само за половинката си или пък всичко ще е на ръба в някои моменти. Все нещо накуцва, дали много или малко – при всеки е различно.

Майчинството колкото дава, толква и взема… Може би понякога дори не го осъзнаваме. Да си майка не е лесно. 

Понякога може да се чувстваш смачкана. Може да се чувстваш изцедена. Да не се понасяш или пък да не понасяш никой около теб. Може да си бясна, да си нервна, а в следващия момент да се чувстваш добре…

Всички тези промени са нормални. Все пак се появява едно малко човече в семейството ти и всичко се обръща наопаки.

Но никога не трябва да забравяме да отделяме време и за себе си. Например:
– да си позволиш малко по-дълъг душ;
– да отидеш на маникюр/фризьор;
– да си направиш спа вечер у дома;
– да помолиш за помощ половинката си – да нахрани детето, да го преоблече, да пусне една прахосмукачка;
-да отидеш да тичаш или да тренираш;
– да излезеш с приятелка без детето;
– да напазаруваш сама…
И каквото още се сетиш.

Защо?

Защото сме хора! Защото появата на едно дете не значи, че трябва да обърнеш живота си на 360 градуса и да забравяш от къде си тръгнал. И не е нужно животът ти да спира заради това.

Може би ти се струва почти като висша математика… Спокойно! И на мен ми се струваше точно така до съвсем скоро.

Но след като осъзнах, че някои неща в живота ми куцат реших, че е време да погледна по-задълбочено от къде идва този проблем. 

От къде?

От мен. От това, че не обръщах внимание на себе си, не се грижех за себе си и не се обичах достатъчно. А на моменти дори изобщо. Това, че не се срещах с хора (ясно защо през последните 2 години), бях забила на едно място и си стоях мирно и кротко, колкото и неприятно да ми е било.

Направих си равносметка дали си заслужава да давам всичко на 1000% и да се опитвам да бъде перфектно или е по-добре да отделям време за мен и да се отдавам на неща, които обичам – независимо дали това е хоби, нужда или желание.

И така реших, че най-важното е тук и сега. Важно е да се чувствам добре и пълноценна. А дали имаш 2 перални за сгъване или чинии за миене на никой не му пука. 

За това започнах да се грижа повече за мен, да се обичам повече и да си благодаря за всичко, което правя и постигам. 

Нова глава

Всички тези неща се случват поетапно. Няма как да вземеш решението, че ще предприемеш тази крачка и всичко ще стане розово. Но с осъзнаването на този проблем той е решен на 49% 😀

Все още не съм достигнала висшата форма на вси1ко това, но пък отдавна вървя по този път. И с всеки ден се чувствам много по-добре.

Една от целите ми за тази година е иманно това – да продължавам в същия дух. А нова глава започвам и в блога. В името на всички тези майки, които са се чувствали или се чувстват като мен.

Ще пиша и ще споделям трикове и идеи за това как се заобичаш, да си прощаваш, да си отделяш достатъчно време. Точно толкова, колкото ти е нужно, а защо не и повече.

Just TALKS

В социалните мрежи ежедновно комуникирам с вас и искам да ви кажа, че е толкова зареждащо и приятно. Да знаеш, че отсреща стои някой, който е в същото положение. 

За това ми хрумна идеята да започна „Just TALKS“. Да си дойдем на думата, нали…

Just TALKS  ще бъдат разговори, различни от тези на площадката. И то не под каквато и да е форма, а именно имейли. Дълги и широки, колкото ти душа иска.

Да се върнем малко назад във времето и да си чакаме пощата 😀

За това ви представям имейла, който създадох специално за тази цел. За дълги и приятни разговори. За споделяне на опит или просто споделяне за това как се чувстваш. Защото от опит знам, че много хора не разбират майките и не разбират как се чувстват те.

talks@justmamalife.com

Ако искаш да си размениш някоя разведряваща приказка с някой или пък да си споделиш как точно и в действителност се чувстваш – то пиши ми.

Аз от своя страна ще продължавам да бъда искренна и ще бъда много щастлива, за това че си се свързала с мен!

За сега ви казвам чао и ще рефрешвам пощата на всеки 5 минути 😀

Поздрави,
Виктория <3

КОЯ СЪМ АЗ?

Казвам се Виктория и съм на четвърт век. Майка съм на най-щурото хлапе на света - Борил. Споделям за майчинството, детето, игри, идеи и всичко, което преминава през живота ми. Винаги гледам от забавната част на нещата и съм тотален оптимист и мечтател. <3